Annie Gustafsson

GOTT NYTT ÅR!
Nyårsafton 2013-2014
 
Imorgon åker jag till min pojkvän och firar nyår! Planerna är lite lösa men vi ska i alla fall äta gott och sen åka till några kompisar till Anton och så får vi se var kvällen tar vägen!
Vi ska såklart åka och se på fyrverkerier också!
Längtar jättemycket och har redan planerat min frisyr, klädsel och smycken! Nu får vi se om jag lyckas med sminket också ;) 
Och jag ber om att få vara pigg och fri ifrån hosta och snor! Vi kan väl drömma i alla fall (a) 
 
Ha nu en jättebra nyår allihopa så hörs vi 2016 igen! ETT ÅR SOM SKA BLI BÄTTRE ÄN NÅGONSIN! 
 
Tappade rösten
God morgon! Jag mår fortfarande inte bra.. och igår var dagen jag mådde som sämst.. Jag har aldrig varit med om det innan så det kom som en chock men jag blev så pass hes att jag tappade rösten! Jag kunde prata normalt på förmiddagen men sen låg jag ensam i mitt rum och vilade länge och sen när jag skulle prata med min syster så lät det lite som om jag var i målbrottet och sen försvann den helt. Jag hade tänkt gå till jobbet men fick då vänta och se om det blev bättre, för det skulle vara jobbigt att behöva viska eller göra charader med kunderna och personalen ute i butiken på ICA.. Men klockan 18.30 hade jag fortfarande ingen röst och fick gå till jobbet ändå. Och det gick okej så länge jag fick stå och fylla på lösgodis och ingen pratade med mig, men när någon sa hej och jag svarade hej tillbaka utan att det kom något ljud så trodde väl folk att jag var osocial eller dryg och jag kunde inte heller förklara mig.. Men när kunder kom och frågade mig vart saker och ting låg och om innehållet i varorna så kunde jag inte längre peka, utan var tvungen att vara trevlig och förklara, så jag fick viska med dem (för då kom det i alla fall ord ur munnen) och jag kunde heller inte ringa till någon av personalen så de kunde hjälpa dem istället för de hade aldrig hört vad jag sa när jag viskade i min ände av telefonen..
 
Jag hade läst på innan och egentligen var viska ett dåligare sätt för halsen än att försöka prata normalt, men då försvann ju rösten i slutet på meningarna.. Så det fick bli viskleken! 
 
Idag har jag provat att prata lite och rösten är ju bättre än igår men jag är rädd att jag ska förstöra den igen, så idag kör jag på penna och papper om jag vill få fram något viktigt till min familj. Men att svara i telefon blir desto jobbigare! 
 
Men det viktigaste jag lärt mig av det här är hur mycket rösten egentligen används, jag tänker på stumma människor jag träffat i kassan på ICA och då funkar det bra för då kan de nicka när jag frågar om de vill ha det på summan och de kan skriva i sin kod och trycka på OK själva, det är inte så mycket att prata om. Men i andra situationer då måste det vara enormt jobbigt att inte kunna använda sin röst!