Annie Gustafsson

Ohad Naharin and The Batsheva Dance Company
 


Igår fick jag chansen att, på arbetstid, få gå på dansföreställningen "Last Work" av Ohad Naharin. Jag är mållös, men innan vi pratar mer om det så tänker jag berätta om dagen från början till slut...

 
Den började i Vara på folkhögskolan där jag träffade andra danslärare och vi satt och pratade lite innan. Sen kom det fler och fler folk och vi gick mot idrottshallen som var en ganska speciell sal med typiska gympasal-inslag, men som också hade en scen i ena kortsidan och vackra fönster på väggarna. Dumma mig som inte fotade detta. Men ni får föreställa er. Och sen kom det fler och fler folk och sen ser jag ett bekant ansikte från min gymnasieskola och strax därefter kommer mina gamla (ni är inte gamla) danslärare!! Jag blev glad i hela kroppen, mina älskade danslärare. Det är ju tack vare dem jag är vart jag är idag. Och sen kom the man of the class, en av dansarna i Batsheva Dance Company för att ha en workshop med oss. Den innehöll mycket (eller ja bara) improvisation utifrån direktiv av honom. Jätteskönt, men jag hade fått ont i halsen och kunde inte riktigt fokusera helt på resten av min kropp så jag fick tyvärr inte en lika svettig och underbar upplevelse som många andra. Men såklart jag uppskattade att jag fick vara en del av något så häftigt som det var! Jag lärde mig mycket. 
 
Efter en timme i spirituell anda åkte vi till Park Bio (biografen i Vara) och såg en dokumentär om koreografen bakom hela föreställningen. Ohad Naharin. En speciell men häftig människa. Och GRYM koreograf och allt annat han är. En väldigt intressant film! Den tipsar jag verkligen er att se om ni tycker om dokumentärer och ni behöver verkligen inte vara intresserade av dans för att se den! Jag ska leta upp den på piratebay och se den igen, för på youtube finns den då inte. 
 
MEN SEN efter bion åkte vi till Vara Konserthus och såg på THE REAL THING och jag är verkligen mållös, jag vet inte hur jag ska tolka föreställningen och jag har så mycket frågor!! Jag har t.o.m funderingar som "är jag konstig som tolkar det så här?" eller "vill han egentligen att jag ska känna så här?". HIMLA HÄFTIGT var det i alla fall och jag älskade att han fick mig att fundera så mycket och att känna så mycket. Tänk att jag en gång i tiden såg dans som endast något coolt att titta på.. Det finns så mycket att lära sig om världen!
 
Så med det här inlägget hoppas jag att jag inspirerat någon med någonting. Det är därför jag bloggar. PEACE.  
(tryin to be a #coolgirl) 
 
 
 
GLORY
 
The light of the day var idag när sjuka lilla jag skulle åka hem från jobbet i den varma bilen och gick in på Spotify för att upptäcka att Britney Spears har släppt sitt album!!! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men jag var bara tvungen att ladda ner det! Så jag körde bilen närmare byggnaden (jag vet vart routern sitter), rullade ner rutan och sträckte ut handen med mobilen och satt där och väntade på att hela albumet skulle laddas ner till mobilen. Och så åkte jag iväg. Och jag blev glatt och förånansvärt överraskad! Ett nästan helt nytt sound, mycket modernt and... a lot of bass! I like it!! Hon har även en låt på franska! Vem kunde ana detta?? Och en lite mer rockig låt (What you need) och en lite mer RnB (Liar). 
 
Så glad för Britney att det blev så bra! You go guuurl! 
 
britney-spears-just-luv-me
Dancin' is my job
Hej!! Åh vad jag längtar efter att blogga! 
 
Jag har fullt upp med nya jobbet och nya datorn (jag har fått en macbook som jobbdator!!) och annat där emellan, men jag längtar så efter att titta igenom och redigera bilderna på Grekland. Så jag håller på att ladda ner photoshop på nya datorn, i hopp om att denna ska klara av att arbeta snabbare än min vanliga dator.. Min andra sega-mer-än-fem-års-sak gör det tråkigt att redigera när man behöver vänta och vänta och vänta och jag har t.o.m börjat städa rummet i mellan alla laddningar.. Det tar ju en hel dag alltså! 
 
 
Men det går bra på jobbet! Hela gårdagen gick åt att dubbelkolla, stoppa i inbjudningar, slicka igen kuverten och klistra på adresslappar till rätt person och sen skicka iväg inbjudningarna till den nya terminen, 75st! Jag kände mig som ett löpande band! 
 
Så idag var jag lite stressad och hann göra två uppvärmningar på några timmar bara! Så det känns bra, men det dröjer nog lite innan jag får rätt musik som vi ska ha på vår show i vår så jag får nog hitta på lite andra koreografier och övningar så länge! 
 
Nu ska jag ta en promenad till farmor och farfar och låna deras bil imorgon till jobbet (inte hunnit få min egen bil än) så det ska bli skönt att få frisk luft så jag sover gott sen! Ha det bra! 

 
De här lär bli mina standardbilder på bloggen framöver...