Ohad Naharin and The Batsheva Dance Company

 


Igår fick jag chansen att, på arbetstid, få gå på dansföreställningen "Last Work" av Ohad Naharin. Jag är mållös, men innan vi pratar mer om det så tänker jag berätta om dagen från början till slut...

 
Den började i Vara på folkhögskolan där jag träffade andra danslärare och vi satt och pratade lite innan. Sen kom det fler och fler folk och vi gick mot idrottshallen som var en ganska speciell sal med typiska gympasal-inslag, men som också hade en scen i ena kortsidan och vackra fönster på väggarna. Dumma mig som inte fotade detta. Men ni får föreställa er. Och sen kom det fler och fler folk och sen ser jag ett bekant ansikte från min gymnasieskola och strax därefter kommer mina gamla (ni är inte gamla) danslärare!! Jag blev glad i hela kroppen, mina älskade danslärare. Det är ju tack vare dem jag är vart jag är idag. Och sen kom the man of the class, en av dansarna i Batsheva Dance Company för att ha en workshop med oss. Den innehöll mycket (eller ja bara) improvisation utifrån direktiv av honom. Jätteskönt, men jag hade fått ont i halsen och kunde inte riktigt fokusera helt på resten av min kropp så jag fick tyvärr inte en lika svettig och underbar upplevelse som många andra. Men såklart jag uppskattade att jag fick vara en del av något så häftigt som det var! Jag lärde mig mycket. 
 
Efter en timme i spirituell anda åkte vi till Park Bio (biografen i Vara) och såg en dokumentär om koreografen bakom hela föreställningen. Ohad Naharin. En speciell men häftig människa. Och GRYM koreograf och allt annat han är. En väldigt intressant film! Den tipsar jag verkligen er att se om ni tycker om dokumentärer och ni behöver verkligen inte vara intresserade av dans för att se den! Jag ska leta upp den på piratebay och se den igen, för på youtube finns den då inte. 
 
MEN SEN efter bion åkte vi till Vara Konserthus och såg på THE REAL THING och jag är verkligen mållös, jag vet inte hur jag ska tolka föreställningen och jag har så mycket frågor!! Jag har t.o.m funderingar som "är jag konstig som tolkar det så här?" eller "vill han egentligen att jag ska känna så här?". HIMLA HÄFTIGT var det i alla fall och jag älskade att han fick mig att fundera så mycket och att känna så mycket. Tänk att jag en gång i tiden såg dans som endast något coolt att titta på.. Det finns så mycket att lära sig om världen!
 
Så med det här inlägget hoppas jag att jag inspirerat någon med någonting. Det är därför jag bloggar. PEACE.  
(tryin to be a #coolgirl) 
 
 
 

GLORY

 
The light of the day var idag när sjuka lilla jag skulle åka hem från jobbet i den varma bilen och gick in på Spotify för att upptäcka att Britney Spears har släppt sitt album!!! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men jag var bara tvungen att ladda ner det! Så jag körde bilen närmare byggnaden (jag vet vart routern sitter), rullade ner rutan och sträckte ut handen med mobilen och satt där och väntade på att hela albumet skulle laddas ner till mobilen. Och så åkte jag iväg. Och jag blev glatt och förånansvärt överraskad! Ett nästan helt nytt sound, mycket modernt and... a lot of bass! I like it!! Hon har även en låt på franska! Vem kunde ana detta?? Och en lite mer rockig låt (What you need) och en lite mer RnB (Liar). 
 
Så glad för Britney att det blev så bra! You go guuurl! 
 
britney-spears-just-luv-me

Dancin' is my job

Hej!! Åh vad jag längtar efter att blogga! 
 
Jag har fullt upp med nya jobbet och nya datorn (jag har fått en macbook som jobbdator!!) och annat där emellan, men jag längtar så efter att titta igenom och redigera bilderna på Grekland. Så jag håller på att ladda ner photoshop på nya datorn, i hopp om att denna ska klara av att arbeta snabbare än min vanliga dator.. Min andra sega-mer-än-fem-års-sak gör det tråkigt att redigera när man behöver vänta och vänta och vänta och jag har t.o.m börjat städa rummet i mellan alla laddningar.. Det tar ju en hel dag alltså! 
 
 
Men det går bra på jobbet! Hela gårdagen gick åt att dubbelkolla, stoppa i inbjudningar, slicka igen kuverten och klistra på adresslappar till rätt person och sen skicka iväg inbjudningarna till den nya terminen, 75st! Jag kände mig som ett löpande band! 
 
Så idag var jag lite stressad och hann göra två uppvärmningar på några timmar bara! Så det känns bra, men det dröjer nog lite innan jag får rätt musik som vi ska ha på vår show i vår så jag får nog hitta på lite andra koreografier och övningar så länge! 
 
Nu ska jag ta en promenad till farmor och farfar och låna deras bil imorgon till jobbet (inte hunnit få min egen bil än) så det ska bli skönt att få frisk luft så jag sover gott sen! Ha det bra! 

 
De här lär bli mina standardbilder på bloggen framöver... 

Hemma från Kreta

Hej hörrni! Jag är ledsen att det inte blev någon uppdatering på bloggen under veckan i Kreta, men jag hade verkligen SEMESTER och ville njuta till fullo! Hoppas ni förstår! Men nu är jag hemma och har massor av bilder och videos att visa er!
 
Idag är det söndag vilket betyder att det är sista lediga dagen innan jobbvecka så idag behövs en riktig städning i mitt rum och en uppfräshning av mig själv och att göra lite andra nödvändigheter, så något mer blogginlägg om resan blir det nog tyvärr inte. Men jag ska försöka få till något när jag är klar med allt som måstes göras i veckan! 
 
Hoppas ni har haft det bra här hemma i Sverige! 
 
 

Första dagen på nya jobbet

God kväll! Jag sitter bekvämt i min älskade säng, i mitt älskade rum, och bloggar nu. Men jag är trött, men jag har så mycket nya intryck att jag vet att jag inte kommer kunna somna. Kanske om jag läser en bok innan, då kanske jag kan sova. Men min första dag på det nya jobbet var intensiv, mycket information, mycket nya ansikten, nya lokaler, att köra bil bort och fram, men den kunde varit mycket värre! Alla var hjälpsamma, och de vet att allting kommer med tiden. Och jag känner mig nöjd med jobbet också! Jag har fått se danssalen och fått massa hjälp av den föredetta dansläraren med schema, elever osv, så det här kommer bli jättebra! 
 
Imorgon ska jag dit igen och jag börjar frivilligt klockan nio med att larma av i danshuset och där ska jag börja fixa med mina danslappar medan resten av arbetsgänget är och kollar på sådant jag inte behöver vara med på. Eftersom jag var kvar länge idag behöver jag inte stanna så länge imorgon, utan jag ska ha ett möte med min "mentor" och fråga alla de frågor som kommit upp och sen kan jag dra, på semeter i en vecka igen, hur lyxigt? Då ska jag försöka lämna alla nya intryck hemma i en vecka för att bara kunna slappna av och vara med min fina. Asså WHAT jag åker till Kreta om 1 dag och 6 timmar! WHAT! Tiden går så hiskeligt fort!! Den här dagen gick hiskeligt fort!
 
Så nu ska jag packa min väska och sova! Imorgon kommer nog inget blogginlägg för jag ska först till Vara och jobba och sen hinna vara med familjen och packa det sista i resväskan och sen åka till Anton på kvällen (flyget går vid 06.00 på fre morgon) så nästa blogginlägg kanske kommer i Kreta! Hoppas på bra Wifi!! Så ni får ha det så bra! 
 
 
 
 
Annie Gustafsson

Jag fyller 21 år i oktober och bor i lilla staden Falköping. 1:a augusti flyttar jag hemifrån och ihop med min pojkvän. Och i oktober är jag med i en dansföreställning som heter GOOD GIRL! Här kan du följa mitt liv och ta del av alla mina kreativa sidor! GRL PWR, DANS och CHOKLAD är livet!