Annie Gustafsson

LIEBSTER AWARD
Tack AgnesCecilias.se för denna utmaning! 
 Utmaningen går ut på att svara på 10 frågor och sen utmana 11 bloggare att svara på nya frågor. Men tyvärr läser jag sällan bloggar och har inga att nominera. Ni får nöja er med mina svar och så utmanar jag er, mina läsare, att alla som vill får svara på en eller flera av dessa frågor, i kommentarsfältet, och dela med er av era svar. Det skulle vara kul för mig att läsa! 
 
Men nu sätter jag igång..
 
1. Vilken är din absoluta favoritfilm?
Jag har ingen favoritfilm. Jag har suttit och tänkt här efter en film som berört mig så mycket att jag bara "DET HÄR är den bästa film som någonsin gjorts".. Men jag har ingen! Min barndom/tonår bestod av MYCKET High School Musical, och då var de de bästa filmerna jag visste, och såklart Mean Girls, och Crossroads där Britney Spears spelar huvudrollen, men nu har jag växt upp och bryr mig mer om att känna ett riktigt budskap när jag ser en film.
 
Den senaste filmen jag såg var riktigt bra och heter Sing Street, som handlar om att vara sig själv, inte låta någon ändra på dig, våga prova och följa dina drömmar. Såna budskap är jag svag för, de ger mig energi. Men den blev inte min favoritfilm.
 
Men den film, jag minns, som berört mig starkat hittils är The Fault In Our Stars, jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film. Den är så äkta och berör otroligt mycket. Jag fick mer förståelse/medlidande för människor som lever med sjukdom, och ett av mina favorit budskap fanns med: att ta vara på all tid man har oavsett om man har hela sitt liv eller ett år kvar att leva. Amen. 

I år har jag sett både Legenden om Tarzan och Djungelboken och de var väldigt vackra, spännande, moderna filmer, med budskap också såklart, men jag går nog ändå tillbaka till de djupare filmerna om jag ska välja favoriter. 

Om jag får (såklart jag får, detta är min blogg!) så nämner jag ännu en flummig grej i detta flummiga svar, jo Beyoncés "film" Lemonade. Den kan jag se flera gånger på raken. Det är alltså en film med hennes musikvideor till albumet Lemonade med prat där i mellan av the queen herself. Den är så estetiskt vacker och innehåller så mycket att tolka själv. Såndant älskar jag. Och jäkligt bra budskap.
 
Jag hoppas inte att jag glömt någon film... MEN vad sugen jag blev på att kolla på film nu! 
 
Ur filmen "The fault in our stars"  

 
2. När började du blogga?
Waaaaaaaaay to long ago. Det var när bloggandet började bli populärt, med Blondinbella, Kissie och Kenza i spetsen. Lika populärt som dagens vloggande på youtube. Och jösses vad kul det var att läsa och se bilder ut folks häftiga liv på internet!
Min teori var att bara man började blogga så skulle man få massor av intresserade människor som ville läsa om mitt liv. Men idag vet jag att det krävs liiiiite mer än att ta suddiga bilder med sin knappmobil, eller kopiera bilder från google, skriva "hej just nu sitter jag och helin på bibblan och chillar, ska snart köpa choklad på Willys.." för FOLK BRYR SIG INTE.
Men jag tyckte att det var roligt och jag fick upp ögonen för kreativiteten och sociala medier.
 
Men en pinsam grej jag gjorde under denna tid var (ska jag verkligen skriva det här...) att jag gick in på min egen blogg och kommenterade någonting snällt och skrev "Kenza" som alias, och sen sa till mina vänner att Kenza hade kommenterat min blogg. Alltså VAAA, Vem skulle tro mig?! .. 
 
Tillbaks till frågan, jag startade denna blogg 13 april 2009. 7 år sedan. Har jag någon som bryr sig om mitt liv än idag? NÄE. Men jag älskar min blogg, den har varit med så länge, delat så många minnen. Det finns t.om. kvar inlägg från flera år tillbaks om ni vill uppleva pinsamma, coola, trendiga, och lite osäkra Annie. Pinsamma grejer, men ändå fint på något sätt. 
 
Jag dör.. Annie testar photoshop för första gången. Kopierar och klistrar in sig själv 5 ggr. I sitt fula rum. I sina fula nylonstrumpor och i ett antal fula poser. Kunde inte bli värre. Förlåt mig för denna bild. 
 

3. Vilka är dina tre bästa tips för en bra och intressant blogg?
  • En stilren, unik och personlig design. 
  • Ett intressant innehåll. Sådant som folk känner igen sig i, som inspirerar, som är personligt.
  • Håll dig till din grej, försök inte att göra alla till lags. Bestäm dig för en målgrupp och tema. 

 4. Hur många bloggar läser du per dag?
Zero. Youtube tycker jag är mer intressant. Men är det någonting som länkas av mina vänners bloggar och verkar intressant klickar jag mig in. Jag kan också klicka mig in på Kenzas blogg någon gång. Det är den bloggen jag "följt" sen start. 
 

 5. Vad tycker du bäst om med dig själv, både yttre och inre?
Det bästa jag tycker om med mitt inre är att jag är snäll mot mig själv och andra. Jag är förstående mot mig själv och andra, och jag vet att jag också gör fel. 
Det bästa med mitt yttre är att jag ser snäll och trevlig ut. Jag tror att sånt speglas ganska väl nämligen. Jag menar inte att du ska dömas utifrån hur du ser ut, men det du utstrålar är viktigt. Det inre lyser ut. 
 
Jag kan inte bara säga en kroppsdel som jag tycker om bäst. Jag gillar hela min kropp, den är frisk och har tagit mig igenom 20 år i livet nästan skromfri. Jag kan röra mig i den utan att känna mig obekväm och tack vare dansen är jag och min kropp ett. Vi sammarbetar, och försöker älska varann så mycket det går. 
 
Jag hoppas innerligt att alla människor får känna den känslan i livet. 

 6. Vad pluggar/pluggade du på gymnasiet?
Jag pluggade dans på gymnasiet. Så jag fick pendla 30 min dit och 30 min hem för att gå på Katedralskolan i Skara. Bästa tiden i mitt liv. So far so good. 
 
Estetiska programmet i Skara är ett treårigt högskoleförberedande program med inrikting dans eller teater. Jag fick chansen att träffa de bästa lärarna och jag hade turen att hamna i en jättebra klass som jag tillsammans med skapade flera grymma produktioner och projekt. 
Och jag får inte glömma att det är tack vare estet som jag träffade min nuvarande pojkvän som jag varit tillsammans med i 3 år. Vad mycket bra det kunde komma ur ett enda beslut!
 

 7. Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?
1. Pålitlig  
2. Lycklig
3. Rolig

 8. Favoritsminkprodukt?
Fy vad svårt. Någonting som jag använder mest är mascara, men någonting som hjälpte mig mycket i perioder med finnar är Maybelline Dream Matt Mousse. Ett lätt foundation-mousse som inte täpper till som en vanlig flytande foundation och som är lite mer diskret, men täckte bra för mig ändå. Så jag måste nog säga den, även om det inte är den produkt jag använder mest nu för tiden. 
Den roligaste sminkprodukten måste vara läppfärger. Läppstift, glans, penna.. Finns i så många färger och det är en produkt som kan sticka ut och vara så snygg! 

 9. Är du utseendefixerad? 
Nej. Jag känner mig mer avslappnad och mår bättre när jag känner att jag ser bra ut. Men jag klär mig sällan för någon annans skull. Jag är intresserad av mode och tycker att det är roligt att fixa outfits och har ofta gärna på mig snygga kläder. Såklart att jag då och då följer modet men det betyder ju inte att jag klär mig för att behaga någon annan eller samhället. Men jag har verkligen ingen fixering vid mitt utseende, jag accepterar de dagar då jag bara vill gå i stora omatchande mjukiskläder likaväl som när jag vill klä upp mig. 
 
Men jag har ett kontrollbehov som gärna vill veta vad jag ska ha på mig i förväg. Det tar emot när jag t.ex. är hemma hos min pojkvän och han vill gå ut och festa spontant och det enda jag har med mig är vardagskläder och inget smink. Då känner jag mig inte lika snygg som om jag hade haft på mig något mer festligt. Jag har ett behov av att ha på mig rätt kläder på rätt plats, men dessa platser är inte så många som tur är. ;)

10. Vad gör dig riktigt glad?    
 
En svår fråga, men jag säger flera saker:
  • Mina nära och kära.
  • När jag dansimproviserar till grymma låtar (speciellt när jag släpper loss på nattklubbar) och känner den otroliga känslan av självförtroende, och att det här är min grej, som jag älskar.
  • Att se att jag gör skillnad, förändrar och förbättrar. 
  • Efterrätter och godsaker. 
  • När jag klarar något svårt. 
  • Uppskattning. 
Finns så mycket mer. 
Tack för mig. Love you. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress