Annie Gustafsson

Min jul 2017
 
Då var det över! I flera månader har man förberett för den där dagen och när den har passerat känns det lite tomt. Men den blev lyckad! 
 
Dagen innan julafton satt vi med våra bingolotter hemma hos Stefan. Jättemysigt, men inte en enda krona vann vi... Men det är ju tradition det med. 
 
Julafton var toppen! Vi åt mat och lekte lekar med mammas släkt först. Bland annat julklappsleken som är en ganska ny tradition i vår släkt men som jag tycker är ett bra påhitt! Vi köper julklappar för 50 kr och i år körde vi på två var, jag köpte två saker som jag själv ville ha och tänkte spela så bra som möjligt. Och det gjorde jag! Det första jag gjorde var att ta mina egna två inslagna paket när jag fick rätt tärningar och sen var det bara att ta tillbaks ett och ett när de försvann (vilket bara hände en gång) så min plan fungerade! ;) 
 
Direkt efter att släkten på mammas sida hade åkt hem, kom pappas syskon och farmor och farfar! Vi åt massor av julgodis, spelade Kahoot och lekte med mina småkusiners leksaker. På kvällen gjorde vi för första gången Eggnog som jag tyckte blev gott! Jag och Anton har gjort det en gång till efter det. 
 
Men sen gjorde vi en sak som är ganska otippad. Jag, mamma och mina systrar åkte till kyrkan! Jag måste förklara... Min yngsta syster ska konfirmera sig i sommar och hon måste gå på ett antal gudstjänster innan dess och då har vi pratat om att det säkert är mysigt nu under jul att gå i kyrkan. Så på kvällen fick hon och mamma för sig att de skulle åka på midnattsmässa i Luttra kyrka och jag var faktiskt nyfiken, men trött. Så jag hoppade i myskläder, tog bort allt smink, tog på mig glasögon, satte upp håret i en bulle och stoppade in bettskenan och så åkte vi till kyrkan halv 12 på julaftons kväll. Men grejen var den att när vi kommer dit är det nästan helt fullt i kyrkan, vi får dela upp oss så jag sitter själv på en rad med okända människor och där sitter folk i sina fina julaftonsklänningar. Och "vi" sjunger 4 psalmer inkl. "Stilla natt" (den enda jag kan) och jag sjunger den så fint med min bettskena.. Sen är det diktläsning, sång och fiolspel och det tar en timme. Inte alls vad jag trodde, max en halvtimme trodde jag. Så när vi åker hem i bilen är jag jättetrött och jag somnar gott i soffan hemma med min favorit, kissen Simon. 

En god jul!
Two days until Christmas
Är ni redo?? Det är jag! 
 
Jag längtar massor till de kommande dagarna!
Imorgon kväll börjar vi smygfira julen som vi gör varje år tillsammans med Stefan och Linda. Vi äter julmat, öppnar klappar, spelar bingo, spelar sällskapsspel och myser! Och i år följer Anton med!
 
På julafton ska vi vara hemma hela dagen! Alltså inte hemma i lägenheten utan jag ska vara hemma och fira med min familj och all släkt ska komma till oss. Vi har nog aldrig gjort så innan men jag tycker den idéen var toppen! Det ska bli kul att hjälpa till att fixa i ordning allting och vad skönt att vara på ett och samma ställe hela julafton!
 
Två dagar kvar och jag är i stort sett klar med alla förberedelser. Jag har slått in alla paket, bestämt vad jag ska ha på mig och bakat julgodis. Det som jag har kvar att göra är en saffranskladdkaka till julafton och jag ska köpa vegetariska "kött"bullar och bara för att det är kul ska jag köpa Estrellas julost-chips och bjuda på på julafton. 
 
Det kommer bli jättebra det här! God jul! 


Jag hittade ett jättefint inslagningspapper med polkagrisstänger på! Finns på Flying Tiger Copenhagen i Skövde.

 
 
Här har ni ett recept på pepparkaks cake pops
Ca 20 st
1 paket mjuk pepparkaka
200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
Pinnar/sugrör
 
1. Smula ner den mjuka pepparkakan i en bunke och blanda i philadelphiaosten lite i taget, tills smeten har en lagom konsistens.
2. Forma till kulor/bollar och sätt i en pinne/sugrör i varje kula. Ställ in i kylen i cirka 45 minuter.
3. Hacka och smält den vita chokladen och doppa sedan cake popsen i chokladen. Låt stå i kylen och svalna.
 
 
 Här klipper jag in lite härliga bilder från mitt lussebak också!
 
 
GOOD GIRL ON TOUR


Ja det stämmer! GOOD GIRL fortsätter! Efter våra lyckade och fullsatta föreställningar på teatern i Skövde fick vi fler gig! 

I fredags körde vi två föreställningar för Västerhöjd i Skövde. En ganska tyst publik men vi gav allt! 
 
Nästa stopp är Nyboskolan i Tibro och sen en föreställning för alla som vill komma i Tidaholm! Jag berättar när man kan köpa biljetter!