Annie Gustafsson

Statements
 

Det här är det bästa jag någonting sett i melodifestivalens historia. Många säger att Loreen inte platsar i mello, att hon är bättre än så, men mello är ju ett perfekt forum för henne att sprida ett sådant budskap! Hon behöver inte mello för att promota sig själv, hon behöver mello för att nå ut. 
 
Efter att ha lyssnat och gjort research har jag konstaterat att hennes framträdande är genialt. Är ni intresserade av hennes tankar och budskap, fortsätt läs... 
 
Budskapet: Att stärka människor i en orolig tid.
Superaktuellt, vi är rädda för vart vi är på väg i världen, men man vet inte riktigt vad man ska göra. Det som krävs är att vi tittar på det vi är rädda för, hittar styrka från det och ser till att lösa våra problem, så vi kan vara lyckliga på djupet. Men det hjälper inte att skriva inlägg på facebook, man måste göra något. 

Det är därför Loreen iscensätter olika ikoniska historiska bilder, bland annat Danuta Danielsson – den polska kvinnan som 13 april 1985 gjorde motstånd med sin handväska vid en nazistdemonstration i Växjö. Och med dessa scener vill hon skicka ett budskap:

– Där har vi en kvinna som engagerade sig. Det var ett nazisttåg och hon agerade. Hon sa nej. Det är en så stark historisk påminnelse om folks engagemang, hon är aktivist och vi måste våga ta ställning. Vi måste göra det i dag. Ta ställning för oss själva. Jag brukar säga att det börjar med en själv. Happy people never go to war. Börja med att stärka dig själv. Jag valde den bilden eftersom hon gjorde ett statement.

 

”We don't need no statements”
Låtens hjärta, refrängen, där Loreen sjunger att man inte behöver några statements.
Låtskrivaren Linnea Deb sammanfattar:
– Vad vi menar är att vi inte behöver fina uttalanden som "make love". Vi behöver göra någonting, säger Linnea Deb.

– Jag kan tycka att det är så många som lägger upp artiklar på Facebook och sitter och slår sig för bröstet. Jag kan ibland få känslan av att folk lägger upp de här sakerna mer för sin egen skull. Att, "titta på mig, jag är väldigt politisk, jag har åsikter". Men det förändrar ju ingenting. Det är i så fall om det blir bra debatt, men det tycker jag oftast inte det blir. Det blir snarare pajkastningar eller fjanteri. Därför har vi "we don't need no statements".

Vill ni veta varför kläderna eller scenografin var på ett visst sätt, in och läs här. 

Men det här är varför jag kommer att rösta på Loreen, för hon måste till Eurovision! Det finns låtar som jag tycker är bra och svängiga bland årets bidrag, men jag har insett nu att dessa låtar inte platsar i mello, de platsar på spotify. Mello är för dem som vill göra statements. 

 
Without you I got nothing to lose
 

Bland de finaste konsertögonblicken någonsin! Älskar denna låt, den får mig att känna så mycket och påminner mig om min kärlek till min finaste. Always stray true, love unconditionally and let yourself feel both good and bad. 
 
Enda nackdelen med denna video är att det ser ut som att Beyoncé verkligen menar varenda ord hon sjunger, medan Jay Z tänker på att göra en show och ha kul. Extra tydligt är det i slutet när Beyoncé är dead serious med "Without you I've got nothing to lose" och Jay Z bara: "SWAAAAY" hahaha.. Vet inte riktigt när det här filmades men det känns inte riktigt som att han kan kolla in i hennes ögon för länge och verkligen mena det han sjunger... #lemonade
 
If loving you is a crime tell me why do I bring out the best in you? 
Första Kreta videon ute!!!
 
 
Som jag längtat efter att kunna lägga upp den här!! Äntligen fick jag lite tid över så jag kunde redigera klart! 
 
Och nu ska jag börja redigera del 2 som jag hoppas kommer upp snart också! Vore kul om ni ville titta och ge lite feedback på vad ni tycker om att se i mina videos och inte! 
 
Ha en bra helg!