London January 2017 - Part 3

Denna dag var det tunnelbanestrejk i London. Och för oss turister, som använde tunnelbanan för att hitta, blev det lite krångligt.. Vi fick åka buss och gå. I ett kaosigt London. Det var tjockt med människor plus att det regnade så allas paraplyer tog upp plats på trottoaren. Det gick snabbare att gå än att åka buss i de värsta delarna och allting tog så mycket längre tid. Så denna dag hann vi bara med att åka till Shoreditch där vi tittade på massor av graffiti och sen tog vi några klasser på Pineapple dance studios på kvällen! 

Dagen innan hittade vi ännu en TOPSHOP, där det fanns IVY PARK rea!! Så här står jag iklädd i allt jag hade med mig till provhytten.. Jag köpte bodyn och joggingshortsen. Men jag ångrar lite att jag inte köpte träningsjackan med.. 
 
På Pineapple dansade jag commercial, jazz och dancehall! Så underbart roligt! Där och då ville jag bo i London och kunna gå och dansa här oftare! 
Dagen efter, sista dagen på vår resa, ville Ellen ta ännu en sväng till Victoria Secret så jag passade på att fota i den makalösa butiken! 
 

Min start på 2017

Ja hörrni, nytt liv, nya möjligheter! Eller nää.. en omstart och nya möjligheter! Bara för att det nu är 2017 i stället för 2016 och vi är i månaden januari börjar faktiskt inte livet om. Vi bara väljer att använda denna årsgräns som ett tillfälle att tänka över tillvaron.
Har det hänt något sen vi var här och funderade sist?  Jodå, en hel del. Jag minns i stora drag vad som hänt, att jag firade midsommar, såg Beyoncé, var i Kreta, började jobba som danslärare och att året sedan slutade med en bra nyårskväll. Men alla detaljer och ALLA fina sommardagar minns jag inte. Det är därför tur att jag har en blogg! 
Men det som väger tyngst i min ryggsäck från 2016 är hur mycket jag har vuxit. Mitt perspektiv blir större för varje år, mina beslut blir bättre för varje år, och mitt självförtroende och min självständighet växer. Jag är så stolt över mig själv. Den tanken tänker jag oftare och oftare. Jag är så stolt över att vara jag. Att det är jag som gör alla bra beslut, att det är tack vare mig som livet är som det är. Jag bryr mig, jag är hängiven, jag lägger ner min själ i det jag gör. Och det är också jag som vet vad jag förtjänar. Vill du mig ont, ja då finns det ingen anledning för mig att ge dig min uppmärksamhet. Det finns mycket att vara stolt över.
 
Det var 2016 som jag fick upp ögonen för vad jag åt och inte, och vad som är "normalt" och inte. Det resulterade i att jag nu har minskat mitt köttätande och försöker mig på vegetariska recept. Miljön är viktig och jag hoppas att jag ska kunna göra mer än så 2017. Någonting som jag ska försöka göra är att inte gynna företag med usla arbetsförhållanden och miljöförstörande transporter, allt från matvaror till kläder. Och ni vet som jag, att det inte är det enklaste, att man måste ta den långa vägen, göra research, läsa på, men att ens försöka är ett steg mot ett bättre jag. Jag tänker inte bara titta på när andra i världen mår dåligt, när jorden vi bor på insjuknar mer och mer, jag tänker göra något. 
 
En liten sak till, år 2017 har jag redan hunnit upptäcka det härliga med att vara ute och gå, och att det inte finns några ursäkter. Det är faktiskt en vana som jag måste tvinga på mig, för gör jag det två gånger i halvåret kommer det inte vara kul, det kommer inte vara skönt. Men gör jag den minst en gång i veckan kommer jag längta tills nästa gång. Promenaderna, med musiklurar, sköna skor och lagom med kläder på mig, får mig att känna mig stark, självständig och i kontroll. Jag tar hand om min kropp, jag återhämtar mig, jag tänker kreativt när jag går där och målar upp musikvideos i huvudet, jag känner ingen stress, inga måsten, jag går där och funderar på saker och argumenterar med mig själv. Som en terapeutisk stund. Alla borde prova.   

LONDON JANUARY 2017 - Part 2


 
Lite blandade bilder från hotellet, mina nya lösnaglar som jag var så stolt över, the palace of Westminster och Big Ben, hästar som paraderade (synd att vi inte visste mer om vad som hände där), St: James Park där vi hittade massa ekorrar och fåglar, och till sist Buckingham palace! 
Del 3 kommer snart! 

London January 2017 - Part 1Jag blev så glad och hyper när jag hittade Beyoncés IVY PARK på Topshop! 


Pizza på Spaghetti House. Jag hade råkat beställa en pizza med skinka på, den ingrediens jag minst tycker om.. Men resten av pizzan var jättegod! 
 
Efter maten tog vi en sväng inne på Primark för att se vad som väntade på oss..
 
Men sen åkte vi till Leicester Sqare för att se om det fanns några billigare biljetter till musikaler. Och vips hade vi bokat två biljetter till Charlie & the chocolate factory redan samma kväll! 
 
Utanför teatern fanns det en färgglad godisaffär!


När jag kom in i teatern kände jag igen mig direkt. Här var vi med skolan på en av föreställningarna och jag minns att jag då tänkte att jag aldrig skulle hamna på en sån här plats igen. Men jo, här satt jag nu igen på balkong och såg skådespelarna från ovan.. Men på den här föreställningen gjorde det faktiskt inte så mycket eftersom det var så häftig scenografi! 
Det var VÄLDIGT häftig scenografi! Och gillar man teater och scenografi är den verkligen något att se! Dock är det inte så mycket sång och dans som jag tycker om mest, men den här historien har en speciell plats i mitt barnasinne och jag är glad att jag fick uppleva det! 
 
Dock hade jag ingen choklad med mig.. Denna föreställning kräver att man har det med sig, annars sitter du bara där och tänker på choklad, choklad, choklad. haha, men om du är nyfiken på föreställningen gå in och titta på youtube vetja! 
 
London del 2 kommer i veckan! 

We're home!!

Hej på er! Det blev tyvärr ingen uppdatering i London.. Inget fritt wifi på hotellet och när vi väl hittade wifi på restauranger så hade jag ingen lust att sitta där och uppdatera bloggen, jag ville ut och se London!
Men nu är vi hemma och jag har hunnit jobba i två dagar, men knappt packat upp allt, mitt stökiga rum gör mig skitstressad.. Men jag har i stället för att städa träffat min pojkvän, mina bästa vänner Matilda och Julia och varit med familjen. Men snaaart måste jag ta tag i allt som redan var stökigt innan, plus alla nya grejer i från London!
Jag och Ellen hängde en del på Primark.. Så jag har allt ifrån kläder till lösnaglar med mig hem, och det är så rooligt att ha nya saker alltså! Jag blir absolut glad av materiella ting men jag skulle inte säga att det gör mig mer lycklig i längden.  
Men resan var jättebra! Det var skönt att komma iväg lite och London är så häftigt! Vi gick på musikal, dansade på Pineapple dance studios, såg Big Ben, gick i S:t James Park bland ekorrar och pelikaner och fick uppleva en häktisk tunnelbanestrejk. 
Jag ska försöka hinna skriva ihop ett inlägg i helgen med bilder och allt som vi gjorde under resan! Vill verkligen visa er! Så stay tuned... 
 
Här sitter jag o myser i min nya IVY PARK mössa, Primark hoodie och Indiska-mugg med chai-latte! 
Annie Gustafsson

Jag fyller 21 år i oktober och bor i lilla staden Falköping. 1:a augusti flyttar jag hemifrån och ihop med min pojkvän. Och i oktober är jag med i en dansföreställning som heter GOOD GIRL! Här kan du följa mitt liv och ta del av alla mina kreativa sidor! GRL PWR, DANS och CHOKLAD är livet!