Träffa vänner i Göteborg och roadtrip till Tyskland!

Hej! Idag är det en gråmulen söndag med regn och blåst, men jag har ingenting emot det. Det har varit fint väder i flera dagar nu och idag tänkte jag ändå ha en dag inomhus då jag ska städa och packa.
 
Igår hade jag en fantastisk kväll! Jag och Matilda tog tåget till Göteborg för att umgås med våra två vänner, och gamla klasskompisar från estet, Meya och Louice! Och det var så kul att träffas och få hänga igen! På estet var man väldigt social och behövde samarbeta och lära känna många och det blev en härlig vardag. Så jag är bra vän med många från min klass och det finns massor att prata om när man ses! Så det var kul att allting kändes som vanligt även om vi inte har setts på ett eller flera år. 
 
Vi satte oss först och drack vitt vin på en uteservering och sen gick vi till Pinchos för att äta mat. Det var första gången jag åt där och det var ett jättebra koncept tycker jag som har svårt att bestämma mig och gärna vill testa olika rätter, och är kräsen.. Men jag fick ett jättebra första intryck! Jättegod mat, häftigt tema och inredning och småsaker som att det te.x fanns en rolig inspelad röst på toaletten och att man beställer sin mat i mobilen, det var tipp topp! 
 
Vi satt där resten av kvällen och sen tog jag och Matilda tåget hem 00.25 hur trötta som helst... 
 
Jag åt: sötpotatis, halloumiburgare, Lady & Lufsen pasta och daimkaka
 
Idag ska jag packa väska, för imorgon ska jag åka på spontan-roadtrip till Tyskland! Ska bli så himla kul! Det blir jag, Anton och hans kompis David!
Tanken var att jag skulle ta med en kompis också men alla mina vänner jobbar nästa vecka.. Så vi drar iväg imorgon kl 10 mot Malmö.
I Malmö ska vi sova på ett lyxhotell (som de kallar det på hotels.com) som heter Hotel Mäster Johan som verkar jättebra! På tisdag åker vi över bron till Danmark och tar färjan över till Tyskland där vi ska handla sprit på Puttgarden för resten av året och lite till förhoppningsvis! Inom fyra timmar åker vi tillbaka (för då får vi rabatterat pris), hela vägen till hotellet i Malmö och sover en natt till och sen tar vi det lugnt när vi åker hem på onsdag. Så det ska bli jätte-nice det här! Ser fram emot det så mycket!
 
Nu ska jag packa min väska med sköna bil-åkar-kläder, badkläder, träningskläder, och en finare outfit. Jag uppdaterar efter onsdag!
 
Hotel Mäster Johan

Hårfärgsångest

 
Den här bilden tog jag för några dagar sen för att jag var trött på min hårfärg och tänkte photoshopa lite. Men när jag såg bilderna såg ju håret najs ut! Men detta gäller tyvärr endast när det är nyduschat och så här lockigt, då ser man inte de olika färgskiftningarna lika lätt.
Men så här såg jag ut idag när jag försvisso inte skött mitt hår på två dagar..
 
NOT DAT NICE
 
Här ser man utväxten väldigt tydligt, och det är inte snyggt. Så jag photoshopade lite för jag är öppen för allt..  
 
Dagens bild längst upp till vänster. 2. Blekt utväxt 3. Allt hår i samma färg som utväxten (natural hair) 4. Brun hårfärg. 
 
Vad tycker ni? Eller har ni något annat förslag? 
Mitt slutliga förslag som jag nog kommer slutföra är att jag ska bleka mitt hår, bleka slingor där det behövs (oranga partier), för jag vill inte slita på det i onödan, och dra upp slingorna upp i hårbotten så jag fortfarande har en naturlig utväxt/ombre för annars blir utväxtlinjen ful efter redan 3 veckor..

Power Big Meet 2017

 
Igår åkte jag, min älskling och hans föräldrar till Power Big Meet i Hovby flygplats utanför Lidköping! Och såklart åkte vi dit i Antons pappas finbil! 
 
Vi gick på den långa raggarmarknaden där det fanns både fina och fula vintageprylar som klänningar, inredning, t-shirts, träskor osv. Såklart fanns det också snabbmat (absolut inget vegetariskt), och sexistiska prylar (men det kan jag skriva myyyycket om så let's not get into that).
Jag säger bara en sak; att allt härligt med en sån här marknad försvinner fort fort. Som tur var betalade jag inte mitt inträde själv, och har ingen tanke på att betala frivilligt de närmsta åren (i hopp om att det blir bättre). Man får ju liksom stå upp för det man tror på och jag kan inte ge av mina intjänade pengar till något som objektifierar mig som kvinna, den tiden är förbi. 
  
 
Det enda jag köpte på hela marknaden förutom lunch. En ny smak av Ben & Jerry! På kvällen åkte vi in till Lidköping och åt på Pitchers, ett av uteserveringarna. Jag åt en ouph-toast som var supergod! Recommend! Efter maten gick jag och Anton en sväng och tittade på raggarbilarna och sen åkte vi faktiskt hem och tog ett kvällsdopp i poolen som var varm och skön! Jag stannade i ett tag men sen kom jag på att jag faktiskt kan bli förkyld.. 


 
Min fina långkjol jag köpte för 40:- på second-hand!  Fynd!


 

 
 
 

Mitt sommarjobb

Direkt efter att jag slutade min anställning som danspedagog på Vara Kulturskola började jag med ett sommarjobb i "Ung Arrangör Falköping". Det är ett projekt som går ut på att "få ungdomar till Folkets park" och där efter anställde de 4 st ungdomar i Falköping för att hitta på aktiviteter till målgruppen 13-29 år. 
 
Jag hade turen, att för skojs skull, ladda ner arbetsförmedlingens app "Platsbanken" på resan hem mellan Skövde och Falköping en eftermiddag. Där stod att de sökte ungdomar, gärna en danspegagog till ett sommarjobb i Falköping och jag sökte direkt och fick besked efter några dagar att jag fått jobbet. 
 
Vi har nu jobbat halvtid och är inne i tredje och sista veckan, så det är ett kort sommarjobb, men ack så roligt och givande. Jag har träffat tre yngre ungdomar från Falköpingstrakten och det har varit intressant att lära känna dem och hur de ser på aktiviteter för unga. Vi har varit ett härligt gäng som kompletterat varandra! Jag är den enda danspedagogen så jag har hållt i danslektioner, en kille har hållt i bågskytte och en annan kille har haft hand om paintball och tipspromenad, och en tjej har hjälpt mig med dansen och lärt sig göra tvål bl.a. Vi har lärt oss av varandra och hjälpts åt väldigt bra! 
 
Imorgon är det faktiskt dags för vårt sista evenemang som är en sommarkväll för alla åldrar. Kom till Folkets Park och träffa människor, ha picknick, grilla, spela kubb, kasta pil, testa bågskytte m.m. Vi finns där mellan 15.00-21.00. 
 
Och angående "att få ungdomar till Folkets Park" så har jag fått upp ögonen för parken tack vare detta sommarjobb. Vi har fått en rundtur i alla lokaler och man tänker tillbaka och ser deras storhetstid framför sig och hur grymt det vore med ett band på scenen, fullt med publik, aktiviteter som chokladhjul m.m. Man skulle kunna ha en härlig festival där. Dock är artister väldigt dyra att hyra dit idag och de drar ej så mycket publik som skulle behövas för att täcka kostnaderna så vi får nöja oss med våra små evenemang och hoppas att vi bidrar med någonting. Vi får också se vart vårat angagemang leder till! 
 
Annie Gustafsson

Jag fyller 21 år i oktober och bor i lilla staden Falköping. 1:a augusti flyttar jag hemifrån och ihop med min pojkvän. Och i oktober är jag med i en dansföreställning som heter GOOD GIRL! Här kan du följa mitt liv och ta del av alla mina kreativa sidor! GRL PWR, DANS och CHOKLAD är livet!