Annie Gustafsson

Mitt sommarjobb
Direkt efter att jag slutade min anställning som danspedagog på Vara Kulturskola började jag med ett sommarjobb i "Ung Arrangör Falköping". Det är ett projekt som går ut på att "få ungdomar till Folkets park" och där efter anställde de 4 st ungdomar i Falköping för att hitta på aktiviteter till målgruppen 13-29 år. 
 
Jag hade turen, att för skojs skull, ladda ner arbetsförmedlingens app "Platsbanken" på resan hem mellan Skövde och Falköping en eftermiddag. Där stod att de sökte ungdomar, gärna en danspegagog till ett sommarjobb i Falköping och jag sökte direkt och fick besked efter några dagar att jag fått jobbet. 
 
Vi har nu jobbat halvtid och är inne i tredje och sista veckan, så det är ett kort sommarjobb, men ack så roligt och givande. Jag har träffat tre yngre ungdomar från Falköpingstrakten och det har varit intressant att lära känna dem och hur de ser på aktiviteter för unga. Vi har varit ett härligt gäng som kompletterat varandra! Jag är den enda danspedagogen så jag har hållt i danslektioner, en kille har hållt i bågskytte och en annan kille har haft hand om paintball och tipspromenad, och en tjej har hjälpt mig med dansen och lärt sig göra tvål bl.a. Vi har lärt oss av varandra och hjälpts åt väldigt bra! 
 
Imorgon är det faktiskt dags för vårt sista evenemang som är en sommarkväll för alla åldrar. Kom till Folkets Park och träffa människor, ha picknick, grilla, spela kubb, kasta pil, testa bågskytte m.m. Vi finns där mellan 15.00-21.00. 
 
Och angående "att få ungdomar till Folkets Park" så har jag fått upp ögonen för parken tack vare detta sommarjobb. Vi har fått en rundtur i alla lokaler och man tänker tillbaka och ser deras storhetstid framför sig och hur grymt det vore med ett band på scenen, fullt med publik, aktiviteter som chokladhjul m.m. Man skulle kunna ha en härlig festival där. Dock är artister väldigt dyra att hyra dit idag och de drar ej så mycket publik som skulle behövas för att täcka kostnaderna så vi får nöja oss med våra små evenemang och hoppas att vi bidrar med någonting. Vi får också se vart vårat angagemang leder till! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress