Min jul 2017

 
Då var det över! I flera månader har man förberett för den där dagen och när den har passerat känns det lite tomt. Men den blev lyckad! 
 
Dagen innan julafton satt vi med våra bingolotter hemma hos Stefan. Jättemysigt, men inte en enda krona vann vi... Men det är ju tradition det med. 
 
Julafton var toppen! Vi åt mat och lekte lekar med mammas släkt först. Bland annat julklappsleken som är en ganska ny tradition i vår släkt men som jag tycker är ett bra påhitt! Vi köper julklappar för 50 kr och i år körde vi på två var, jag köpte två saker som jag själv ville ha och tänkte spela så bra som möjligt. Och det gjorde jag! Det första jag gjorde var att ta mina egna två inslagna paket när jag fick rätt tärningar och sen var det bara att ta tillbaks ett och ett när de försvann (vilket bara hände en gång) så min plan fungerade! ;) 
 
Direkt efter att släkten på mammas sida hade åkt hem, kom pappas syskon och farmor och farfar! Vi åt massor av julgodis, spelade Kahoot och lekte med mina småkusiners leksaker. På kvällen gjorde vi för första gången Eggnog som jag tyckte blev gott! Jag och Anton har gjort det en gång till efter det. 
 
Men sen gjorde vi en sak som är ganska otippad. Jag, mamma och mina systrar åkte till kyrkan! Jag måste förklara... Min yngsta syster ska konfirmera sig i sommar och hon måste gå på ett antal gudstjänster innan dess och då har vi pratat om att det säkert är mysigt nu under jul att gå i kyrkan. Så på kvällen fick hon och mamma för sig att de skulle åka på midnattsmässa i Luttra kyrka och jag var faktiskt nyfiken, men trött. Så jag hoppade i myskläder, tog bort allt smink, tog på mig glasögon, satte upp håret i en bulle och stoppade in bettskenan och så åkte vi till kyrkan halv 12 på julaftons kväll. Men grejen var den att när vi kommer dit är det nästan helt fullt i kyrkan, vi får dela upp oss så jag sitter själv på en rad med okända människor och där sitter folk i sina fina julaftonsklänningar. Och "vi" sjunger 4 psalmer inkl. "Stilla natt" (den enda jag kan) och jag sjunger den så fint med min bettskena.. Sen är det diktläsning, sång och fiolspel och det tar en timme. Inte alls vad jag trodde, max en halvtimme trodde jag. Så när vi åker hem i bilen är jag jättetrött och jag somnar gott i soffan hemma med min favorit, kissen Simon. 

En god jul!
Min vardag | |
Upp