Vi ska flytta till eget!

 
Jag tror inte att jag skrivit det i något inlägg innan.. Men jag och min älskling har äntligen hittat en lägenhet och vi flyttar in 1:a augusti! 
 
Vi fick tag i en mysig hyreslägenhet i Falköping nära resecentrum så det är perfekt för Anton som åker till högskolan i Skövde och vi har väldigt nära till mataffären och hem till mig (min familj). Det är en stor etta med kök i eget rum, en hall med plats för garderob och skrivbord (om det blir som vi tänkt oss), och tv-rum och sovrum i ett, och en stor balkong med gräsmatta nedanför. Det blir nog perfekt! Och vi är så taggade på att flytta in! 
 
Vi har redan börjat leta möbler och har än så länge hittat en ascool tv-soffa, och tre matbordsstolar, allt på secondhand. Det vi letar efter är ett matbord, en garderob och en tv-bänk, allt med mycket förvaring! 
Jag tycker det är jätteroligt att köpa möbler på secondhand, och i många fall göra om dem. Det blir billigare, blir ett roligt projekt, och vi får en unik möbel! Så om vi köper något som vi ska göra om, kommer jag absolut skriva om det här, eller göra en youtube-video, för det är något som jag själv tycker om! 
 
Hur går tankarna innan man flyttar in i sin första egna lägenhet då?
  • Jo jag funderar mycket på hur min relation till min familj kommer att bli, men jag hoppas att den blir oförändrad eller till och med bättre. Jag kommer bo nära min familj så vi kommer säkert träffas mycket även om jag sover 400 meter bort. Och jag brukar säga lite skämtsamt "tänk om våra katter följer efter oss dit och börjar vara i vår lägenhet" fast egentligen är det önsketänk. ;) 
  • Jag funderar på hur mycket tid som kommer gå åt till hushållet. Nu har jag en större yta att dammsuga och damma, en dusch och toalett som ska städas, handla mat, diska, tvätta m.m. Men det ska nog gå snabbt om vi sammarbetar.
  • Hur ekonomin kommer se ut. Just nu handlar jag bara mat som behövs för stunden, jag har aldrig veckohandlat, eller köpt städprodukter, eller annat som jag tar för givet. Jag betalar inget för internet eller el eller någon hyra för att bo här hemma. Så ekonomin kommer att bli en förändring, men jag är taggad på att lära mig vad det egentligen kostar att bo och leva och att hitta sparknep! 
  • Hur kommer min och Antons relation bli när vi flyttar ihop? Jag hoppas ju att den bara blir bättre, att vi trivs att bo tillsammans och fortsätter att tycka om att göra saker ihop. Men jag tror att det såklart kommer bli diskussioner om hushållet, inredning, vanor, ekonomi, matlagning, osv. Men vi brukar vara bra på att diskutera och komma fram till lösningar så jag är inte orolig! 
  • Kommer jag aldrig att flytta hem igen? Jag tror, och har hört andra berätta, att det är svårt att flytta hem igen när man väl har flyttat hemifrån. Men jag vet också att livet kan ändras snabbt och det kan vara den bästa möjligheten, för det är inte gratis att bo själv. Skaffar jag mig en utbildning eller ett jobb där jag vet att jag ska stanna hela livet kan jag nog säga att jag aldrig kommer flytta hem igen. Men som nu, när jag inte har en aning om vad jag ska göra till hösten, då är det ganska osäkert. Men nu har jag sparade pengar och jag delar hyran med Anton, så just nu är det lugnt. 
Min vardag | | Kommentera |
Upp